Gröndal

Området bebyggdes under 1940- och 1950-talen, då med flera höga punkthus och även med de första stjärnhusen och deras speciella arkitektur. Svenska Bostäder har förutom flerbostadshus byggda 1989 också ett kollektivhus byggt 1985-1986 och ett servicehus byggt 1985-1986.

Närheten till vattnet med Mälaren och sjön Trekanten och flera större gröna parkområden är utmärkande för Gröndal.

Lägesbeskrivning

Läge

Gröndal ligger bredvid Liljeholmen, cirka fyra kilometer söder om Stockholm city.

Kommunikationer

Till Liljeholmen kan du åka med tunnelbanans röda linje, det tar cirka 10 minuter att åka till T-centralen. Från Liljeholmen kan du antingen promenera, ta bussen eller tvärbanan till Gröndal. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

I Gröndal finns livsmedelsaffärer, caféer och restauranger. I närheten finns Liljeholmstorgets galleria med ett mycket stort utbud med mode, inredning, sport, service och annat. I och omkring Gröndal finns flera för- och grundskolor samt gymnasium.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Gröndal ligger nära sjön Trekanten där man på vintern till exempel kan åka långfärdsskridskor

Det finns också många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia