Gamla Enskede

Bebyggelsen i Enskededalen varierar, här finns både småhus och flerbostadshus. De första hyreshusen byggdes på 1920-talet. Svenska Bostäders fastigheter ligger mellan tunnelbanestationerna Blåsut och Sandsborg.

Området är lummigt, grönt och vackert, med närhet till både Nytorps gärde och Nackareservatet. Strax utanför Enskededalen hittar du Skogskyrkogården, där det finns vackra strövområden.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Lägesbeskrivning

Läge

Enskededalen är ett område söder om Stockholm, cirka sex kilometer söder om Stockholm city. 

Kommunikationer

Från Blåsut och Sandsborg kan du åka med tunnelbanans gröna linje. Det tar cirka tio minuter att åka till T-centralen. Från Blåsut går det även bussar till bland annat Gullmarsplan och Tyresö.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

Flera idrottsföreningar är verksamma i Enskededalen och här finns Kärrtorps idrottsplats och Sandsborgsbadet. På Nytorps gärde håller ett utomhusbad öppet under sommarhalvåret.

Det finns också många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Fram till slutet av 1800-talet bestod Gamla Enskede till störst del av åkermark. Skogskyrkogården som idag upptar merparten av området tillkom först som en utökning av en tidigare kyrkogård, Södra begravningsplatsen, år 1912. Den tidigare kyrkogården var endast 15 hektar, så när Skogskyrkogården invigdes 1920 tillförde den ytterligare 78 hektar mark. Resterande mark köptes av Stockholms...

Läs mer om vår historia