Farsta

Under 1930- och 1940-talen byggdes Farsta med karaktär av trädgårdsstad och på 1950-talet tillkom låga och smala flerfamiljshus. Dessa blandades under 1960-talet med större hustyper och radhus och sen dess har en del nybyggda hus tillkommit. Men här finns även bevarade 1600- och 1700-talshus.

Det är en stadsdel med gott om grönområden och vackra promenadvägar utmed sjöarna Magelungen, där du hittar Farsta Strandbad, och Drevviken.

Lägesbeskrivning

Läge

Farsta är en stadsdel som ligger cirka åtta kilometer söder om Stockholm city.

Kommunikationer

Till Farsta centrum kan du åka med tunnelbanans gröna linje. Slutstation är Farsta strand, dit du även kan åka med pendeltåg. Med pendeltåg tar det ungefär en kvart att åka till Stockholms central och med tunnelbana tar det drygt tjugo minuter.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

Farsta centrum är ett av de större köpcentrumen i Stockholmsområdet. Här finns bland annat flera livsmedelsaffärer, apotek, restauranger och butiker av olika slag. I området finns många för- och grundskolor samt några gymnasieskolor.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

I Farsta finns möjlighet till en aktivt fritid med exempelvis bad, fiske och ridning. Under vinterhalvåret finns is-, sim- och idrottshall att tillgå. I närliggande Huddinge finns Ågesta friluftsområde med såväl motionsspår, golfbana och ridskola.

Det finns också många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia