Bredäng

Området domineras helt av flerbostadshus. Svenska Bostäders fastigheter i området byggdes 1963-1965.

Det finns flera trevliga promenadstråk i trakterna kring Bredäng. Här har du nära till både grönområden och Mälarens stränder. Dessutom finns det många trevliga parker mellan bostadshusen.

Lägesbeskrivning

Läge

Bredäng ligger i sydvästra Stockholm, cirka 11 kilometer från city. 

Kommunikationer

Till Bredäng kan du åka med tunnelbanans röda linje, det tar cirka 20 minuter från T-centralen. Det går även bussar till exempelvis Skärholmen och Fruängen.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

I Bredäng centrum finns flera livsmedelsaffärer. Här finns även apotek, vårdcentral och folktandvård. Närmaste större centrum är Skärholmens Centrum där serviceutbudet är stort. Det finns flera förskolor och grundskolor i området.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

I Bredängshallen tränar flera idrottsföreningar och simhallen Bredängsbdet rustades upp 2016. Här finns också ett bibliotek. Stadsteatern har också en barn- och ungdomsscen i Skärholmen, som ligger endast två tunnelbanestationer bort.

Det finns också många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia