Björkhagen

De flesta husen i Björkhagen är flerfamiljshus som är byggda mellan 1948-1952 men här finns även radhus. Nu pågår en utveckling av området.

I Björkhagen finns det många gröna gårdar och parker mellan husen. Dessutom är det nära till Nackareservatet och den välkända vandringsleden "Sörmlandsleden" ligger alldeles runt knuten.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Regnet 2

Lägesbeskrivning

Läge

Björkhagen ligger cirka 6 kilometer söder om Stockholms innerstad.

Kommunikationer

Till Björkhagen kan du åka med buss eller med tunnelbanans gröna linje. Det tar cirka 15 minuter att åka med tunnelbanan till T-centralen.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Sport & Fritid

Nära Björkhagen hittar du bland annat Kärrtorps idrottsplats, Kulturskolan och ett bibliotek. I Nackareservatet finns flera promenadvägar, utegym, skidspår, badsjö och golfbana. På Nytorps gärde, alldeles intill Björkhagen, ligger utomhusbassängen Nytorpsbadet samt en minigolfbana. 

Det finns också många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Svenska Bostäder började 1946 genom AB Baltzar Lundström att bygga hyreslägenheter i Björkhagen. Det var innan Svenska Bostäder började bygga i egen regi. Det var sammanlagt 26 bostadshus, med värmecentral, centraltvätt, bastubad och butiker. De första hyresgästerna flyttade in den 1 augusti 1947.

Läs mer om vår historia