Kv. Ståthållaren

I Bagarmossen bygger i nu 76 lägenheter. Husen är anpassade till den befintliga 50-talsmiljön som ett modernt tillägg. Naturen ska komma in på knuten.

Lägenheterna

Lägenheterna blir ljusa och luftiga och får en hög standard. Badrummen har kakel och klinker, och golven har parkett. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen är förberedda för disk- och tvättmaskin och köket är förberett för mikrovågsugn.

Alla lägenheter får balkong eller uteplats. Gemensam tvättstuga och garage finns i husen.

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni. 

I huset blir det stor variation bland lägenheterna – från ettor med kök till femmor med kök.

Läs mer om lägenheterna i Infobladet Ståthållaren, pdf. Bofaktablad på de olika lägenheterna.

Gården

Kvarteret får en fin grönskande gård med ytor  bland annat för samvaro, se illustration, pdf

Om området

Bagarmossen som ligger i sydöstra Stockholm är ett 1950-talsområde och bebyggelsen är varierad med flerfamiljshus, radhus och villor. I Bagarmossen centrum finns utbud av service. Bagarmossen ligger nära naturområdet Nackareservatet med promenadstråk, motionsspår och badsjöar. Med t-banans gröna linje tar det 18 minuter till t-centralen.

Bostadsförmedlingen

Lägenheterna förmedlas i flera etapper via Bostadsförmedlingen. Bor du redan hos oss eller våra systerbolag kan du söka en lägenhet via den interna byteskön. Merparten av lägenheterna förmedlas via Bostadskön.

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Stockholms stad köpte Skarpnäcks gård 1922. I söder bestod området till stor del av en mosse, och ungefär där Lagaplan numera finns låg torpet Mosstugan. Stadsplanen för det nya Bagarmossen, eller Skarpnäcks Gård som stadsdelen hette fram till 1963, var klar 1950. Två år senare hade bostäderna vuxit upp.

Läs mer om vår historia