Bagarmossen

Bebyggelsen i området varierar. Här finns både höga och låga flerfamiljshus och radhusområden. De flesta husen byggdes kring 1950-talet. Våra fastigheter byggdes 1948-1954. Under 2000-talet har en utveckling påbörjats i området med nya hus.

Bagarmossen gränsar till Nackareservatet, som är ett naturreservat och friluftsområde, med gott om cykel- och promenadvägar samt badplatser.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Lägesbeskrivning

Läge

Bagarmossen ligger cirka 12 kilometer sydöst  om Stockholms innerstad.

Kommunikationer

Till Bagarmossen kan du åka med buss eller med tunnelbanans gröna linje. Det tar ungefär 20 minuter att åka från Bagarmossen till T-Centralen.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Söderort.

Service

Här finns flera livsmedelsaffärer av varierande storlek. Här finns också apotek, vårdcentral och veterinär. Närmaste större centrum finns vid Globen.

I Bagarmossen finns tre grundskolor och flera förskolor. Närmaste gymnasium finns i Kärrtorp.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Kultur

I Bagarmossens centrum ligger Kulturskolan, som erbjuder hundratals kurser inom bland annat cirkus, dans och konst, för stockholmare mellan 6 och 22 år. Här finns också ett bibliotek.

Sport & Fritid

I Bagarmossen ligger bland annat Kärrtorps idrottsplats, Kulturskolan och ett bibliotek. Här finns också flera livsmedelsaffärer, cafeer och restaruanger.

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia