Kv. Valla Södra

På Årstafältet planeras en ny stadsdel för 10 000 invånare och en park fylld med aktiviteter. Under de kommande 15–20 åren ska Årstafältet byggas i olika etapper. Inom den nya stadsdelen bygger vi två bostadskvarter.

Arkitektskiss kvarteret Valla Södra

Under etapp två bygger vi kvarteret Valla Södra med 43 lägenheter och 123 studentbostäder. Valla Södra ligger utmed den nya huvudgatan i stadsdelen och det nya torget i västerläge.

Husen

Kvarteret innehåller både studentbostäder och vanliga bostadslägenheter med en stor bredd av lägenhetsstorlekar. Inom kvarteret blir det även restaurang, kafé, tvättstuga, miljörum, cykelförråd, källarförråd och parkering. På bostadshusets tak planerar vi att bygga en takterrass som kommer vara tillgänglig för alla boende i huset.

Lägenheterna

Vi bygger med hög standard. Lägenheterna är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen och duschrummen har kakel och klinker, spisen har glaskeramikhäll och golven har parkett. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Fibernät installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Området

Den nya stadsdelen får en blandad bebyggelse och många verksamheter. En attraktiv park blir stadsdelens hjärta och identitet. Parken ligger i centrum, är lätt att hitta och naturlig att besöka, även från andra delar av staden.

En väl utbyggd service i form av butiker, restauranger, förskola och skola kommer att finnas i den nya stadsdelen.

Årstafältet

Läs mer om utbyggnaden av Årstafältet på Stockholms stads webbplats

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia