Kv. Valla Norra

På Årstafältet planeras en ny stadsdel för 10 000 invånare och en park fylld med aktiviteter. Under de kommande 15-20 åren ska Årstafältet byggas i olika etapper. I den första etappen bygger vi två nya bostadskvarter. Ett av dem är Valla Norra med 44 lägenheter. Huset angränsar till de nuvarande bostadskvarteren i Valla gärde. Byggstarten planeras till 2020.

Huset blir i varierad höjd från fem till åtta våningar med 44 lägenheter. I huset finns tvättstuga, miljörum, cykelförråd, förråd och parkering.

Lägenheterna

Vi bygger med hög standard. Lägenheterna är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen och duschrummen har kakel och klinker, spisen har glaskeramikhäll och golven har parkett. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Lägenheterna finns i olika storlekar från tvåor till fyror med kök.

Fibernät installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Området

Den nya stadsdelen får en blandad bebyggelse och många verksamheter. En attraktiv park blir stadsdelens hjärta och identitet. Parken ligger i centrum, är lätt att hitta och naturlig att besöka, även från andra delar av staden.

En väl utbyggd service i form av butiker, restauranger, förskola och skola kommer att finnas i den nya stadsdelen.

Årstafältet

Läs mer om utbyggnaden av Årstafältet på Stockholms stads webbplats

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Historian bakom det Årsta vi har idag är rik och sträcker sig långt tillbaka i tiden. På forntiden fanns knappt Årstafältet, då vattenytan var 15 meter över dagens havsnivå. När man under slutet på 1970-talet skulle genomföra vägarbeten på samma plats lät Stockholms stadsmuseum undersöka ett gravfält nära Mejeribacken. Där hittade man bland annat flera antika ting från så långt tillbaka...

Läs mer om vår historia