Söderort

Söderort är ett stadsområde som sträcker sig från Kärrtorp i öst till Skärholmen i väst. Bebyggelsen och boendeformerna varierar. Här finns allt från fristående villor till miljonprogramsområden.

Stora delar av Söderort ligger vid Mälaren. Det finns flera populära badplatser och motionsspår längs med vattnet, till exempel vid Årstaviken och Vinterviken. Även på andra håll i Söderort finns det fina badplatser och härliga grönområden.

I Skärholmen och närliggande Kungens kurva finns ett stort utbud av affärer och restauranger. Större köpcentrum finns även i Liljeholmen och vid Globen. För dig som vill motionera finns allt från skidspår och ishallar till gym och simhallar i området. Dessutom är flera olika idrottsföreningar verksamma i området.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Nybohovsbacken
    2018-09-20 – 2018-10-04

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Söderorts historia

Söderort har sedan början varit ett uppmärksammat område. Det var bland annat ett av de första distrikten som Svenska Bostäder började utvidga sitt fastighetsnät i. I slutet av 40-talet byggdes nästan 900 lägenheter i Svedmyra. 
Utvecklingen av söderort fortsatte och i mitten av 50-talet byggdes det nästan 1000 lägenheter i Farsta. Bygget blev färdigt 1958 och redan året efter påbörjades bygget av ytterligare 700 lägenheter i Farsta Strand. Under 60-talet som planeringen av Skärholmens centrum började ta form och när det blev färdigställt några år senare så invigdes det av Prins Bertil. 

Läs mer om Söderorts områden