Kv. Ledinge 1

Svenska Bostäder bygger 172 lägenheter i Tensta. Husen byggs enligt principerna för Stockholmshusen.

Kvarteret består av sju punkthus med en gemensam gård mellan husen. De tre husen i norr är sex våningar höga, och de fyra i söder sex våningar samt en souterrängvåning.

Om lägenheterna

Svenska Bostäder bygger med en hög standard. Lägenheterna är välplanerade med hög kvalité i alla materialval. Fokus vid all planeringen är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Alla utom en lägenhet får balkong eller uteplats.

Fibernät installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Om Stockholmshusen

Genom ett nära samarbete mellan Stockholms stads tekniska förvaltningar, de allmännyttiga bostadsbolagen och byggföretag skapas förutsättningar för att korta byggprocessen och bygga snabbt, kostnadseffektivt och med hög kvalité. Läs mer om Stockholmshusen

Om området

Kvarteret ligger bredvid en konstgräsplan och en basketplan som nyligen är upprustade. I närheten ligger Spånga 4H gård och Spånga kyrka. Tensta centrum med t-bana ligger på fem minuters promenadavstånd. Till pendeltåget i Spånga tar det cirka 8 minuter med buss. Området är grönt och ligger med närhet till Järvafältet.

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

För att klara målet att bygga en miljon lägenheter på tio år krävdes extraordinära insatser. Att bygga snabbt och mycket. Ett av de första så kallade miljonprogramsområdena var Tensta. Resultatet blev inte lyckat och området fick utstå mycket kritik. Men lärdomarna från misstagen som gjordes där, tog man med sig in i framtiden.

Läs mer om vår historia