Tensta

Tensta är en stadsdel på södra Järvafältet. Svenska Bostäders fastigheter byggdes under 1968-1973 inom ramarna för miljonprogrammet.

Det finns gott om grönområden i närheten av Tensta. Det största är Järvafältet, som passar perfekt för en promenad eller cykeltur.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Ledinge 1

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Kämpinge

Lägesbeskrivning

Läge

Tensta ligger i nordvästra delen av Stockholm, mellan Rinkeby och Hjulsta.

Kommunikationer

Hit kan du åka med tunnelbanans blå linje eller med buss. Det finns två stationer att välja på, Tensta och Hjulsta. Det tar cirka 20 minuter med tunnelbanan in till T-centralen i Stockholm city.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

I Tensta finns bland annat gym, simhall, sporthall och en idrottsplats.

Tensta är känt för sin konsthall, som förutom utställningar även arrangerar olika typer av utbildningar och evenemang. I Tensta finns också ett bibliotek.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

För att klara målet att bygga en miljon lägenheter på tio år krävdes extraordinära insatser. Att bygga snabbt och mycket. Ett av de första så kallade miljonprogramsområdena var Tensta. Resultatet blev inte lyckat och området fick utstå mycket kritik. Men lärdomarna från misstagen som gjordes där, tog man med sig in i framtiden.

Läs mer om vår historia