Rinkeby

Rinkeby är ett så kallat miljonprogramsområde, som byggdes upp i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. Rinkebystråket omvandlades under 2010-talet till en handelsgata och mötesplats med butiker, restauranger och caféer. Nu pågår ombyggnaden av Rinkeby allé till en stadsgata. Svenska Bostäder rustar upp och bygger nya hus.

Det största grönområdet i närheten är Järvafältet, men det finns även en del mindre parker i bostadsområdet.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Kvarnseglet
    2019-08-12 – 2019-08-27

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Lägesbeskrivning

Läge

Rinkeby ligger i nordvästra Stockholm, cirka 11 kilometer från Stockholm city.

Kommunikationer

Hit åker du med tunnelbanans blå linje. Det tar knappt 20 minuter att åka tunnelbana till T-centralen i Stockholms innerstad. Flera busslinjer trafikerar området, bland annat kan du ta bussen till Kista och till Vällingby.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

I Rinkeby finns det flera gym och idrottsklubbar. I närheten finns också Spånga idrottsplats och Järvafältet, där det arrangeras flera sportaktiviteter. 

I Rinkeby och närområdet arrangeras med jämna rum olika kulturella evenemang, bland annat via nätverket Dans i stan samt gratis parkteater under sommaren via Stockholms Stadsteater. I Kista centrum finns en biograf med flera salonger.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

I Rinkeby byggde Svenska Bostäder nästan 1 300 lägenheter mellan 1970 och 1972, för drygt 3 000 boende. Stadsdelen dominerades från börjad av fem stora områden med 16–25 bostadshus vardera som var likformigt utformade inom varje grupp. Tre av dessa områden låg i södra Rinkeby – där Svenska Bostäder främst byggt – och bestod av lamell- och loftgångshus i främst 2–3 våningar med fasader i...

Läs mer om vår historia