Kista

Området byggdes till stor del under senare delen av 1970-talet och består mestadels av flerbostadshus och radhus.

I närheten av Kista ligger Järvafältet som passar perfekt för promenader och cykelturer. Där arrangeras det flera sportaktiviteter och det finns även en discgolfbana. I Kista finns även mindre parker och grönområden.

Lägesbeskrivning

Läge

Kista ligger i nordvästra Stockholm, cirka 10 kilometer från Stockholms innerstad.

Kommunikationer

Till Kista kan du åka buss eller tunnelbanans blå linje. Till T-centralen tar det cirka 20 minuter med tunnelbanan. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

I Kista finns flera gym, sporthallar och bollhallar. Det finns även en simhall i närliggande Husby. Flera idrottsföreningar är verksamma i området.

På Kistamässan kan du se olika utställningar och delta i en rad olika evenemang. I Kista centrum finns en biograf med flera salonger. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

I början av 2000-talet rådde extrem brist på studentbostäder i Stockholm. Tiotusentals studenter köade för de runt 8 000 bostäder som fanns. Enligt Stockholms Studenters Centralorganisation behövde det byggas minst 3 000 nya lägenheter. Problemet var att det måste byggas billigt så att studenterna hade råd att bo. Stockholms stad, Svenska Bostäders ägare, gav nu bolaget ett nytt...

Läs mer om vår historia