Kv. Ålesund 1 M Fl

I Husby centrum planeras nya bostäder. Ett punkthus med 102 lägenheter vid infarten till Husby centrum. Vid torget byggs tunnelbaneuppgång om med en glasbyggnad. Vid Edvard Griegsgången planeras två hus med 63 lägenheter. Planerad byggstart 2021.

Förslaget innebär att befintligt parkeringsdäck delvis rivs och att ett flerbostadshus om cirka 19 våningar byggs på platsen. 

Genom ändringen av parkeringsdäcket kommer in- och utfartsrampen att anpassas till den nya utformningen.

Om lägenheterna

Svenska Bostäder bygger med en hög standard. Lägenheterna är välplanerade med hög kvalité i alla materialval. Fokus vid all planeringen är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Till exempel kakel och klinker i badrum/duschrum, spis med glaskeramikhäll och parkett.

Fibernät installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Om området

Service finns i Husby centrum och närliggande Kista centrum. Fina naturområden som det vidsträckta Järvafältet ligger på promenadavstånd. Akalla by som är en 4H-gård och Husby badet finns i närheten. Tunnelbanestationen ligger i Husby centrum.

Planarbete

Planarbete pågår för kvarteret.

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

I slutet av 1973 var det byggstart för Svenska Bostäders genom tiderna största bostadsprojekt: Husby-Akalla på Norra Järvafältet med nästan 6 000 lägenheter för över 10 000 personer. Det innebar att Svenska Bostäder var den största byggherren i området. På uppdrag av Stockholms stad byggde företaget också servicehus för pensionärer, samt stadsdelscentrum med kommersiella lokaler,...

Läs mer om vår historia