Husby

Husby är ett miljonprogramsområde som till stor del består av femvåningshus med loftgång. I centrum finns ett antal höghus. Fastigheterna byggdes i mitten av 1970-talet.

Järvafältet ligger på gångavstånd från Husby centrum och är idealt för promenader och cykelturer. På Järvafältet arrangeras det flera sportaktiviteter och där hittar du även en discgolfbana. Det finns även trevliga grönområden och parker i själva bostadsområdet.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Ålesund 1

Lägesbeskrivning

Läge

Husby ligger i nordvästra Stockholm, mellan Kista och Akalla.

Kommunikationer

Hit kan du åka med tunnelbanans blå linje, det tar cirka 20 minuter att komma till Stockholms innerstad. Det går dessutom en mängd busslinjer genom området.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Service

I centrum finns flera livsmedelsaffärer och restauranger av varierande storlek. Det finns även apotek och vårdcentral. Närmsta större centrum är Kista dit man lätt tar sig med buss eller en kort promenad.

Det finns förskolor och grundskolor. I närliggande Kista finns gymnasium och Kungliga Tekniska Högskolan.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

I Husby finns flera gym och en simhall. Flera idrottsklubbar är aktiva i området. I närliggande Akalla finns ett klättercenter. Det finns också flera sport- och fritidsaktiviteter att välja mellan i Kista.

Husby Konst- och hantverksförening driver Husby Konsthall och arrangerar olika kulturella evenemang i området. I Husby finns även ett bibliotek.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia