Akalla

I Akalla är bebyggelsen varierad med höghus, låghus och radhus. Våra fastigheter i Akalla byggdes under 1970-talet.

Järvafältet ligger på gångavstånd från Akalla centrum och är idealt för promenader och cykelturer. På Järvafältet arrangeras det flera sportaktiviteter och där hittar du även en discgolfbana. Det finns även trevliga grönområden och parker i själva bostadsområdet.

Lägesbeskrivning

Läge

Akalla ligger i nordvästra Stockholm.

Kommunikationer

Hit kan du åka buss eller tunnelbanans blå linje. Med tunnelbana tar det cirka 20 minuter från Akalla till T-Centralen.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Service

Här finns det bland annat livsmedelsaffärer av varierande storlek, apotek och vårdcentral. Ett lite större utbud erbjuder närliggande Husby centrum. Närmaste större centrum är Kista, som ligger cirka två kilometer från Akalla.

Det finns både förskolor och grundskolor i Akalla. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Akalla har flera gym och ett utegym, som invigdes 2016. Flera idrottsklubbar är aktiva i området. Här finns även ett klättercenter. I närliggande Husby finns en simhall.

Akalla by är en historisk by med anor från bronsåldern. Här kan du bland annat se en offerkälla och vikingagravar. I byn finns tre gårdar bevarade.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia