Akalla

I Akalla är bebyggelsen varierad med höghus, låghus och radhus. Våra fastigheter i Akalla byggdes under 1970-talet.

Järvafältet ligger på gångavstånd från Akalla centrum och är idealt för promenader och cykelturer. På Järvafältet arrangeras det flera sportaktiviteter och där hittar du även en discgolfbana. Det finns även trevliga grönområden och parker i själva bostadsområdet.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Lägesbeskrivning

Läge

Akalla ligger i nordvästra Stockholm.

Kommunikationer

Hit kan du åka buss eller tunnelbanans blå linje. Med tunnelbana tar det cirka 20 minuter från Akalla till T-Centralen.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

Akalla har flera gym och ett utegym, som invigdes 2016. Flera idrottsklubbar är aktiva i området. Här finns även ett klättercenter. I närliggande Husby finns en simhall.

Akalla by är en historisk by med anor från bronsåldern. Här kan du bland annat se en offerkälla och vikingagravar. I byn finns tre gårdar bevarade.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Den första dokumenterade benämningen av stadsdelen som vi idag kallar Akalla är från år 1323. Stadsdelen kallades då för Akarli, som troligen betyder ”Åkarlarnas by”, och syftar på en å som flyter genom området. Det finns dock anledning att tro att bosättningar på denna plats existerat även långt innan 1300-talet då ett fornlämningsområde med gravhögar finns i området. I början av...

Läs mer om vår historia