Järva

Järva ligger i nordvästra Stockholm. De flesta bostäderna byggdes under 1970-talet som en del av miljonprogrammet. Vi gör omfattande renoveringar av både fastigheter och gårdar. För att stadsdelen ska utvecklas på bästa sätt bjuder vi in boende och företagare till dialogdagar.

Som namnet antyder gränsar Järva till grönområdet Järvafältet. Förutom fina cykelvägar och promenadstråk finns här flera sjöar och anrika gårdar. Till exempel är den äldsta byggnaden i Akalla by från 1600-talet.

I Kista finns ett köpcentrum med ett stort utbud av affärer och restauranger samt en biograf. I området finns flera gym, sporthallar, idrottsplatser och simhallar. Det finns också flera aktiva idrottsföreningar i Järva.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Områden

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Järvas historia

År 1961 inleddes förhandlingar för att fem kommuner skulle få köpa 5500 hektar av det militära övningsfältet på Järva från staten. Stockholms stad köpte marken av försvaret 1966, efter segdragna förhandlingar. På Södra Järvafältet skulle det på fem år byggas ett helt nytt samhälle med plats för över 30 000 invånare. Så snabbt hade det aldrig byggts tidigare. 11 år senare stod även Kista Centrum klart och invigdes ståtligt av kungaparet. 

Läs mer om Järvas historia