Vasastaden

Vasastan ligger bara ca 2 km norr om Stockholm city och utgör norra delen av Norrmalm. Området är gammal lantbruksmark som under i slutet av 1800-talet började bebyggas med bostäder. I dag finns det nästan uteslutande flerbostadshus. Våra fastigheter byggdes 1979-1981.

Vasastan har många uppskattade parker; Vasaparken, Vanadislunden och Observatorielunden är de mest välkända.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Hagastaden

Lägesbeskrivning

Läge

Vasastan är en stadsdel i Stockholms innerstad. Den gränsar till stadsdelarna Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm, Norra Djurgården och Solna kommun. Från Vasastan till city är det cirka 1,5 kilometer.

Kommunikationer

Till Vasastan kan du åka med buss eller tunnelbanans blå linje. Du kan även åka pendeltåg till Karlbergs station.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

Här finns flera gym och träningsanläggningar av olika slag. I Vasaparken finns det en idrottsplats och i Vanadislunden hittar du ett fint bad.

Det finns flera biografer och teatrar i Vasastan och här ligger också Stockholms stadsbibliotek.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   
Vasastan, Riddarsporren

Vasastans historia

Under 1970-talet förvärvade Svenska Bostäder ett flertal fastigheter i Vasastan med syfte att sanera och renovera dem. Det främsta och mest utmanande projektet var kvarteret Riddarsporren, som till största delen låg på gamla Hamburgerbryggeriets tomt i Vasastaden. Här genomfördes både nybyggnad och ombyggnad av bostadshus och fabriksbyggnader i kvarteret. Totalt nyproducerades 461...

Läs mer om vår historia