Stadshagen

Stadshagen består mestadels flerbostadshus. De senaste åren har det byggts många nya bostäder vid Hornsbergs strand.

Här är det framför allt närheten till vattnet som lockar, men det finns även flera fina grönområden i närheten. Till exempel Karlbergs slottspark och Rålambshovsparken.

Lägesbeskrivning

Läge

Stadshagen är en stadsdel på Kungsholmen i Stockholms innerstad. 

Kommunikationer

Till Stadshagen kan du åka med tunnelbanans blå linje. Det finns även flera busslinjer som passerar området.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Service

Här finns den mesta service du behöver inom gångavstånd. Övrigt serviceutbud finns endast en kort busstur eller tunnelbanefärd bort.

Det finns flera förskolor, grundskolor och gymnasium att välja mellan.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Kungsholmen runt är en fin sträcka både för dig som cyklar, paddlar kajak eller tar dig fram till fots. I Stadshagen finns det även möjlighet att gå på gym, utmana kompisarna i femkamp, spela biljard eller bowling. Från Stadshagen har du också nära till stadens kultur- och nöjesutbud. 

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Områden

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Stadshagens historia tar sin början i 1938 då stadsdelen bildades genom att västra Kungsholmen delades in i fyra nya stadsdelar. Innan Stadshagen blev det som man känner igen idag, användes området till kreatursbete och var länge en lantlig del av Stockholms utkant. Där fanns även två kyrkogårdar, vilket framgår av en karta från tidigt 1860-tal, och man har så sent som 2007 hittat...

Läs mer om vår historia