Södra Hammarbyhamnen

Hammarby Sjöstad är en kvartersstad med en blandning av bostäder, affärer, kontor och småföretag. De första bostadshusen började byggas 1999. Våra fastigheter ligger i den södra delen av sjöstaden, cirka två kilometer från Gullmarsplan.

I närheten finns det flera stora grönområden, men det som främst kännetecknar Hammarby sjöstad är närheten till vattnet. Bostadsområdet är öppet med grönskande gårdar och träd längs gatorna.

Lägesbeskrivning

Läge

Hammarby sjöstad ligger strax utanför tullarna. 

Kommunikationer

Till Hammarby sjöstad kan du åka tvärbana, buss eller båt. På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Service

Hammarby sjöstad är lite som en egen stad i staden. I takt med att fler företag och privatpersoner har flyttat hit har utbudet av restauranger, butiker och annan service ökat. Här finns det mesta inom räckhåll. Skulle du sakna något har du nära såväl till Sickla köpkvarter och Nacka Forum som till Södermalm.

Här kan du välja mellan flera olika förskolor och grundskolor. I närområdet finns det också flera gymnasium att välja mellan, bland annat Rytmus och Kulturama, två av Stockholms estetiska och musikinriktade gymnasieskolor. Håll utkik efter uppträdanden för allmänheten och bli först med att se morgondagens stjärnor växa fram. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Här finns det många fina promenadstråk, som även passar utmärkt för dig som föredrar att cykla. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Hammarby sjöstad har ett eget utegym och du som hellre tränar inomhus kan välja mellan flera olika gym. Härifrån har du nära till Hammarbybacken och Fryshuset, som erbjuder mängder av aktiviteter för ungdomar. 

Globen och Tele2 Arena ligger endast en promenad eller tvärbanetur bort. Närheten till innerstaden gör att du enkelt kan ta del av ett rikt kulturutbud. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Likt många andra av våra områden är Södra Hammarbyhamnen ett tidigare industriområde, men Hammarbyhamnen var även ett större hamnområde. Vattennivån i Hammarby sjö sänktes under 1920-talet för att kunna skapa Hammarbyleden, som skulle bli en ny farled från Mälaren. Det var inte förrän på 1990-talet som planer på att bygga bostäder tog fäste och det skulle dröja tills 1999 innan de...

Läs mer om vår historia