Kv. Mangon

Inom projektet Persikan på Södermalm bygger Svenska Bostäder kvarteret Mangon med cirka 170 lägenheter. Det gamla bussgaraget rivs och istället byggs sju bostadskvarter.

I kvarteret blir det stor variation bland lägenheterna. De varierar från små studiolägenheter till stora familjelägenheter, från ettor till en sexa. En  av de större lägenheterna blir etagelägenhet.

Inom kvarteret planeras en förskola. Garage byggs i bottenvåningen.

Vi satsar mycket på att göra våra gårdar trivsamma genom att plantera blommor, buskar och träd. Där det finns utrymme blir det även lekplatser och sittgrupper för umgänge.

Lägenheterna

Lägenheterna får hög standard. De är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen och duschrummen har kakel och klinker, spisen har glaskeramikhäll och golven har parkett. De flesta lägenheterna får balkong eller uteplats.

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Hela Persikan

Läs mer om alla kvarter inom Persikan på Stockholms stads webb

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Fler fastigheter hittar du hos Stadsholmen

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Under 1970-talets första år började Svenska Bostäder att förvärva en rad äldre fastigheter i Stockholms innerstad. Syftet var att sanera dem, vilket i praktiken oftast betydde att riva och bygga nytt.

Läs mer om vår historia