Norrmalm

Stadsdelen Norrmalm är belägen mitt i Stockholms centrumkärna och domineras helt av flerbostadshus. Våra fastigheter i området är byggda från 1700-talet till början av 1900-talet.

En populär mötesplats i området är Kungsträdgården. Under våren lockar parken med vackert blommande körsbärsträd, under sommaren med uteserveringar och under vintern med en skridskobana.

Lägesbeskrivning

Läge

Norrmalm ligger mitt i Stockholms innerstad.  

Kommunikationer

T-centralen som knyter samman alla Stockholms tunnelbanelinjer, ligger på Norrmalm. Det finns också gott om bussförbindelser från Norrmalm till övriga stadsdelar. Här ligger även Stockholms centralstation, varifrån du kan åka vidare med pendeltåg, fjärrtåg och bussar till Storstockholm och resten av Sverige.   

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

På Norrmalm finns det flera gym och träningsanläggningar. Tack sitt läge mitt i stan har Norrmalm tillgång till ett gedigert kulturutbud. Här hittar du bland annat Dansens Hus, Kulturhuset Stadsteatern, Kungliga Operan, Stockholms konserthus och flera biografer.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Områden

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Norrmalms historia

I början av 1970-talet förvärvade Svenska Bostäder en rad fastigheter i innerstaden, bland annat tre fastigheter på Norrmalm 1972. Syftet var att bygga om och modernisera de ofta omoderna och nedgångna fastigheterna.

Läs mer om vår historia