Norra Djurgården

Campus Albano ligger i Vetenskapsstaden - Stockholm Science City - inom Nationalstadsparken, alldeles vid Stockholms universitet. Området kommer att omvandlas till universitets- och högskoleområde med institutionsbyggnader med inslag av student- och forskarbostäder. Målet är att skapa en attraktiv utbildnings- och forskningsmiljö som utgör ett nav i sambandet mellan KTH, Stockholms Universitet och Karolinska Institutet.

Här hittar du våra pågående byggprojekt.

Lägesbeskrivning

Kommunikationer

Till Albano kommer man genom att åka med tunnelbanans röda linje och med olika bussar.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Service

Det finns livsmedelsaffärer i närområdet och både grundskolor och gymnasium. I och med att området byggs klart utökas närservicen.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Området gränsar till det stora friluftsområdet Norra Djurgården och Uggelviken på ena sidan och till Brunnsvikens stränder på andra sidan. Närheten till city ger många möjligheter till att ta del av det stora kulturutbudet i Stockholm.

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia