Norra Djurgården

Campus Albano ligger i Vetenskapsstaden - Stockholm Science City - inom Nationalstadsparken, alldeles vid Stockholms universitet. Området kommer att omvandlas till universitets- och högskoleområde med institutionsbyggnader med inslag av student- och forskarbostäder. Målet är att skapa en attraktiv utbildnings- och forskningsmiljö som utgör ett nav i sambandet mellan KTH, Stockholms Universitet och Karolinska Institutet.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

Lägesbeskrivning

Läge

Albano ligger utmed Roslagsvägen, strax söder om Stockholms universitet.

Kommunikationer

Till Albano kommer man genom att åka med tunnelbanans röda linje och med olika bussar.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

Området gränsar till det stora friluftsområdet Norra Djurgården och Uggelviken på ena sidan och till Brunnsvikens stränder på andra sidan. Närheten till city ger många möjligheter till att ta del av det stora kulturutbudet i Stockholm.

Det finns många bra cykelvägar i området. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Norra Djurgårdens historia

På Norra Djurgården har Svenska Bostäder bland annat byggt studentbostäder. Ett stort projekt om 170 lägenheter inleddes 2005. Bredvid gamla Roslagstulls epidemiologiska sjukhus, som byggdes under 1890-talet, byggdes tre fyravåningshus i anslutning till Fysikcentrum. Husen anpassades efter de gamla och mycket speciella byggnaderna i området. En del av lägenheterna fick utsikt över...

Läs mer om vår historia