Marieberg

Marieberg består mestadels flerbostadshus och kontor. En stor del av dagens bostäder byggdes i början av 1960-talet. Här finns också flera av stadens välbekanta landmärken som DN-skrapan och Rålambshovsparken. Parken lockar besökare året om. Kronobergsparken är också en av områdets "gröna lungor".

Fortsätter du västerut längs med vattnet kommer du till barnvänliga Smedsuddsbadet och lite längre bort stoltserar Fredhäll med sina populära badklippor.

Lägesbeskrivning

Läge

Marieberg är en stadsdel på Kungsholmen i Stockholms innerstad. 

Kommunikationer

Till Marieberg kan du åka buss aternativt ta tunnelbanan till Thorildsplan eller Fridhemsplan.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Service

Här finns den mesta service du behöver inom gångavstånd. Övrigt serviceutbud finns endast en kort busstur eller tunnelbanefärd bort.

Det finns flera förskolor, grundskolor och gymnasium att välja mellan.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Gillar du utomhusträning kommer du gilla Marieberg. Kungsholmen runt är en fin sträcka både för dig som cyklar, paddlar kajak eller tar dig fram till fots.  Under sommarhalvåret kan du bland annat skejta, spela boule och delta i gratis jympapass i Rålambshovsparken. Det finns även flera gym och motionsanläggningar i närheten. 

På sommaren förvandlas Rålambshovsparken till en av huvudscenerna för Stockholms stadsteaters uppskattade och kostnadsfria parkteater. Ibland arrangeras det även utomhusbio under årets varmare månader.  Från Marieberg har du också nära till stadens övriga kultur- och nöjesutbud. 

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande
Kvarteret Söderåsen, studentlägenheter

Söker du bostad?

I våra studentlägenheter kan du bo om du är över 18 år och studerar minst 15 högskolepoäng per termin. Du kan anmäla intresse för våra studentbostäder hos Bostadsförmedlingen så fort du fått ditt antagningsbesked

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga studentlägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia