Marieberg

Marieberg består mestadels flerbostadshus och kontor. En stor del av dagens bostäder byggdes i början av 1960-talet. Här finns också flera av stadens välbekanta landmärken som DN-skrapan och Rålambshovsparken. Parken lockar besökare året om. Kronobergsparken är också en av områdets "gröna lungor".

Fortsätter du västerut längs med vattnet kommer du till barnvänliga Smedsuddsbadet och lite längre bort stoltserar Fredhäll med sina populära badklippor.

Lägesbeskrivning

Läge

Marieberg är en stadsdel på Kungsholmen i Stockholms innerstad. 

Kommunikationer

Till Marieberg kan du åka buss aternativt ta tunnelbanan till Thorildsplan eller Fridhemsplan.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

Gillar du utomhusträning kommer du gilla Marieberg. Kungsholmen runt är en fin sträcka både för dig som cyklar, paddlar kajak eller tar dig fram till fots.  Under sommarhalvåret kan du bland annat skejta, spela boule och delta i gratis jympapass i Rålambshovsparken. Det finns även flera gym och motionsanläggningar i närheten. 

På sommaren förvandlas Rålambshovsparken till en av huvudscenerna för Stockholms stadsteaters uppskattade och kostnadsfria parkteater. Ibland arrangeras det även utomhusbio under årets varmare månader.  Från Marieberg har du också nära till stadens övriga kultur- och nöjesutbud. 

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande
Kvarteret Söderåsen, studentlägenheter

Söker du bostad?

I våra studentlägenheter kan du bo om du är över 18 år och studerar minst 15 högskolepoäng per termin. Du kan anmäla intresse för våra studentbostäder hos Bostadsförmedlingen så fort du fått ditt antagningsbesked

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga studentlägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Gå till bostadsförmedlingen   

Mariebergs historia

I början av 2000-talet var det stor brist på studentbostäder i Stockholm. Svenska Bostäder fick därför ett speciellt uppdrag av Stockholms Stad att bygga just studentbostäder. Under 2002 uppfördes ett 60-tal lägenheter i anslutning till Lärarhögskolan, vid Konradsbergs Sjukhus. Detta var från början ett sinnessjukhus från 1800-talet, och kom med tiden att kallas Dårarnas slott i...

Läs mer om vår historia