Kv. Primus

På Lilla Essingens nordvästra sida bygger vi 120 lägenheter. Husen byggs intill den nya strandparken och Mälarens vatten.

Här bor du i ett lågenergihus som är byggt med miljövänliga material. Utanför husen satsar vi mycket på att göra det trivsamt genom att plantera blommor, buskar och träd. Där det finns utrymme blir det även lekplatser och sittgrupper för umgänge.

Husets placering skärmar av bullret från Essingeleden så att tysta miljöer och rum skapas i alla lägenheter.

Lägenheterna

Lägenheterna får hög standard. De är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval och teknisk standard. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen och duschrummen har kakel och klinker, spisen har glaskeramikhäll och golven har parkett. Alla lägenheter får balkong.

Lägenheterna finns i olika storlekar från ettor med kök till fyror med kök.

Lägenheterna blir genomgående eller enkelsidiga mot nordväst och de flesta får sjöutsikt.

I husets entréplan och källare blir det tvättstugor, miljörum, sopsug, cykelförråd och parkering.

Fibernät, SB Bredband, installeras för tv, bredband och telefoni.

Primusområdet

Läs mer om Pimusområdet  och planprocessen på Stockholms stads webb

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Sedan början av 1900-talet dominerades ön Lilla Essingen huvudsakligen av industrier och på senare tid även statliga myndigheter. Under 2000-talet började man dock riva större delen av industribebyggelsen för att ersätta med bostäder, samtidigt som man restaurerade några av de ursprungliga fabriksbyggnaderna till restauranger och dylikt. Förr i tiden gick det en dragfärja från ön till...

Läs mer om vår historia