Lilla Essingen

Våra hus är en del i en större upprustning och utbyggnad av nordvästra delen av Lilla Essingen. Totalt kommer det att uppföras cirka 450 nya lägenheter. I området byggs också förskolor, butiker och restauranger. Området får två nya parker och en ny strandpromenad, flera nya brygganläggningar och en allmän badstrand.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Primus

Lägesbeskrivning

Läge

Lilla Essingen är en ö och en stadsdel i Stockholms innerstad belägen mellan Kungsholmen och Stora Essingen i Mälaren.

Kommunikationer

Du kommer till Lilla Essingen med buss från Fridhemsplan. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

Stadens grönområden och kulturutbud ligger aldrig längre än en busstur bort.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Sedan början av 1900-talet dominerades ön Lilla Essingen huvudsakligen av industrier och på senare tid även statliga myndigheter. Under 2000-talet började man dock riva större delen av industribebyggelsen för att ersätta med bostäder, samtidigt som man restaurerade några av de ursprungliga fabriksbyggnaderna till restauranger och dylikt. Förr i tiden gick det en dragfärja från ön till...

Läs mer om vår historia