Lilla Essingen

Våra hus är en del i en större upprustning och utbyggnad av nordvästra delen av Lilla Essingen. Totalt kommer det att uppföras cirka 450 nya lägenheter. I området byggs också förskolor, butiker och restauranger. Området får två nya parker och en ny strandpromenad, flera nya brygganläggningar och en allmän badstrand.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Primus

Lägesbeskrivning

Läge

Lilla Essingen är en ö och en stadsdel i Stockholms innerstad belägen mellan Kungsholmen och Stora Essingen i Mälaren.

Kommunikationer

Du kommer till Lilla Essingen med buss från Fridhemsplan. 

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Service

Essinge brogata och Primusgatan i det nya området, utgör huvudstråk med restauranger pizzerior, gym och affärer. På Fridhemsplan, som du når med buss eller en promenad, finns ett ännu större serviceutbud. 

Det finns förskolor på ön men ingen grundskola. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Stadens grönområden och kulturutbud ligger aldrig längre än en busstur bort.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia