Kv. Rio 10

I kollektivhus har du din egen lägenhet och samtidigt nära till flera gemensamma lokaler. Alla hyresgäster i huset hjälps åt att laga mat, arbeta i trädgården och sköta lokalerna.

Bild på fastigheten

För att flytta in i kollektivhus ska du ha en positiv inställning till kollektivhustanken. Du ska vara beredd att aktivt medverka i husets gemensamma angelägenheter och verksamheter.

Lagar mat tillsammans och ordnar fester

Gemensamma husfester, kurser, fritidsaktiviteter och gemensam matlagning vissa dagar i veckan enligt ett rullande schema. Det är något man kan förvänta sig om man bor i kollektivhus. I vissa hus har man självförvaltning, där alla hjälper till att städa och arbeta i trädgården. I alla hus får man räkna med att ibland få arbeta med intern administration och informationsinsatser.

En form av bygemenskap

Som hyresgäst i ett kollektivhus ingår man i en form av bygemenskap. Det blir en trygg boendemiljö för både barn och vuxna, med möjlighet att aktivt vara med och påverka. I vissa hus kan man också påverka de egna boendekostnaderna genom föreningens beslut om servicenivå, grad av självförvaltning och investering i gemensam utrustning för fritidsaktiviteter och vardagsliv.

Besök kollektivhuset Rios webbplats: www.kollektivhusetrio.se

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

I början av 1980-talet ville Stockholms stad uppmuntra kollektivhusboendet. Grundtanken med kollektivhusidén var att den typen av boende kunde bidra till att öka umgänget mellan människor och stimulera till gemenskap, solidaritet och ökat ansvarstagande för varandra. Men även ge de boende större möjligheter att påverka sin boendemiljö.

Läs mer om vår historia