Ladugårdsgärdet

Gärdet domineras helt av flerbostadshus och är en lugn stadsdel med funkiskaraktär.

Gärdets stora, gröna ytor och framför allt sportfältet lockar allt från hundägare till idrottslag under hela året. Nedanför Kaknästornet finns en äventyrslekplats, där det förutom linbana, lekfort och karusellgunga, även finns en grill med regnskydd och bänkbord. Den anrika Tessinparken lockar med lek, grönska och gräsmattor som gjorda för picknick.

Lägesbeskrivning

Läge

Gärdet ligger i Stockholms innerstad och är en del av Östermalm. 

Kommunikationer

Hit kan du åka med buss eller tunnelbanans röda linje.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Service

På Gärdet finns det matvarubutiker, apotek, vårdcentral och annan grundläggande service. Närmaste centrum med större utbud av butiker med mer är Fältöversten vid Karlaplan.

På Gärdet finns det flera förskolor, grundskolor och gymnasium att välja mellan. Här ligger också flera högskolor, till exempel Kungliga Musikhögskolan, Gymnastik- och Idrottshögskolan och Stockholms dramatiska högskola.

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Sport & Fritid

Här finns det många fina sträckor och grönområden, som passar utmärkt för en cykeltur, löprunda eller promenad. På Gärdet kan du också ägna dig åt ridsport eller träna på gym och mycket mer.

På Gärdet ligger Tekniska museet och Stockholms stadion, där det arrangeras både sport- och kulturevenemang. Stadens övriga kulturutbud ligger aldrig längre än ett par tunnelbanestationer bort.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia