Ladugårdsgärdet

Gärdet domineras helt av flerbostadshus och är en lugn stadsdel med funkiskaraktär.

Gärdets stora, gröna ytor och framför allt sportfältet lockar allt från hundägare till idrottslag under hela året. Nedanför Kaknästornet finns en äventyrslekplats, där det förutom linbana, lekfort och karusellgunga, även finns en grill med regnskydd och bänkbord. Den anrika Tessinparken lockar med lek, grönska och gräsmattor som gjorda för picknick.

Lägesbeskrivning

Läge

Gärdet ligger i Stockholms innerstad och är en del av Östermalm. 

Kommunikationer

Hit kan du åka med buss eller tunnelbanans röda linje.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

Här finns det många fina sträckor och grönområden, som passar utmärkt för en cykeltur, löprunda eller promenad. På Gärdet kan du också ägna dig åt ridsport eller träna på gym och mycket mer.

På Gärdet ligger Tekniska museet och Stockholms stadion, där det arrangeras både sport- och kulturevenemang. Stadens övriga kulturutbud ligger aldrig längre än ett par tunnelbanestationer bort.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

 

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

I början av 1980-talet ville Stockholms stad uppmuntra kollektivhusboendet. Grundtanken med kollektivhusidén var att den typen av boende kunde bidra till att öka umgänget mellan människor och stimulera till gemenskap, solidaritet och ökat ansvarstagande för varandra. Men även ge de boende större möjligheter att påverka sin boendemiljö.

Läs mer om vår historia