Kv. Vallgossen

Gamla Sankt Görans gymnasium är ombyggt till studentbostäder. Byggnaden är kulturhistoriskt värdefull – därför har vi byggt om den varsamt. På gården bygger vi en ny byggnad med 14 lägenheter. Totalt blir det 246 studentbostäder, en förskola, och ett hostel.

Virtuell rundvandring och lägenhetsvisare

Besök sidan där du kan se tre av lägenheterna i en virtuell rundvandring. Det är tre typlägenheter vars planlösning det finns flest av i huset. Här ser du även material och får inredningstips.

I lägenhetsvisaren visas varje lägenhets planlösning, var de ligger i huset och du kan även ladda ner bofaktablad. Många av lägenheterna har inviduella lösningar för att de har anpassats till huset.

Virtuell rundvandring och lägenhetsvisare

Bofaktablad, 3D, för de tre typlägenheterna:

1 rum och kokvrå, 25 kvm med loft 

1 rok med sovalkov, 42 kvm med loft

1 rum och kokvrå, 34 kvm med loft

Huset

Eftersom byggnaden är kulturhistoriskt värdefull är lägenheterna anpassade efter fönstersättningen. Det gör att de flesta lägenheterna är ettor med pentry. Några är tvåor och treor.

I mitten av huset är det tvättstugor och förråd. På många våningsplan finns det gemensamhetsutrymme. Fibernät installeras för tv, bredband och telefoni. De två källarvåningarna får cykel- och bilgarage.

I dag finns en förskola med åtta avdelningar. Den låga delen av byggnaden disponeras av förskolan. Förskolan använder också den gamla butiken mot gatan.

En del av byggnaden kommer att vara kvar som den är idag.  Gymnastiksalen högst upp i byggnaden renoveras varsamt och används av skolor i närheten. Stadsmuseet har varit med om vad som ska sparas och vad vi bör tänka på vid ombyggnaden.

En takterrass är skapad för de boende med olika bänkar för att fika eller sola. Ett utegym är installerat på terrassen.

Lägenheterna

Lägenheterna är välplanerade med god kvalitet i alla materialval. De stora fönstren gör lägenheterna ljusa. De flesta av lägenherna har ett loft.

Fokus vid all planeringen är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Läs mer om lägenheterna och material (pdf). Planritningar för varje lägenhet finns i lägenhetsvisaren.

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni, läs mer på SB Bredbands webbplats.

El: Ingår inte, teckna elnätsavtal med Ellevio, och välj elleverantör.
Värme och vatten: Ingår.
Hemförsäkring: Måste tecknas.
Lägenheterna hyrs ut omöblerade.

Nybyggt hus

På södra delen av gården är det ett nybyggt mindre hus med 14 studentbostäder. 

Vallgossens historia

Läs mer om huset och dess historia.

Lediga lägenheter

Lägenheter hyrs ut via Bostadsförmedlingens ordinarie kö för studenter,  Bostadsförmedlingens webbplats.

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna om studentboende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Kvarteret Söderåsen, studentlägenheter

Söker du bostad?

I våra studentlägenheter kan du bo om du är över 18 år och studerar minst 15 högskolepoäng per termin. Du kan anmäla intresse för våra studentbostäder hos Bostadsförmedlingen så fort du fått ditt antagningsbesked

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga studentlägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

År 2011 förvärvade Svenska Bostäder Sankt Görans gymnasium på Kungsholmen. Tanken var att bygga om den tidigare skolan till studentlägenheter. Fyra år senare kunde ombyggnaden inledas. Här skulle nu bli 245 studentbostäder, en förskola och kommersiella lokaler. Inflyttning beräknas till 2017.

Läs mer om vår historia