Vallgossen

Gamla Sankt Görans gymnasium byggs nu om till studentbostäder. Byggnaden är kulturhistoriskt värdefull – därför bygger vi om den varsamt. På gården bygger vi en ny byggnad med 14 lägenheter. Totalt blir det 246 studentbostäder, en förskola, och ett hostel.

Huset

Eftersom byggnaden är kulturhistoriskt värdefull så anpassar vi lägenheterna efter fönstersättningen. Det gör att de flesta lägenheter blir ettor med pentry. Några blir tvåor och treor.

I mitten av huset blir det tvättstugor och förråd. På varje våningsplan finns det gemensamhetsutrymme med balkong. Fibernät installeras för tv, bredband och telefoni. De två källarvåningarna får cykel- och bilgarage.

I dag finns en förskola med fyra avdelningar. Den låga delen av det gamla gymnasiet kommer att disponeras av förskolan, som då utökar till åtta avdelningar. Förskolan kommer också troligen att använda den gamla butiken mot gatan.

En del av byggnaden kommer att vara kvar som den är idag. I entrén med den stora ljushallen blir det ett kafé. Gymnastiksalen högst upp i byggnaden renoveras varsamt. Stadsmuseet är med och samråder om vad som ska sparas och vad vi bör tänka på vid ombyggnaden.

Lägenheterna

Lägenheterna är välplanerade med god kvalitet i alla materialval. De stora fönstren gör lägenheterna ljusa. De flesta av lägenherna har ett loft.
Fokus vid all planeringen är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. 
Läs mer om lägenheterna och material (pdf)

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Nybyggt hus

På södra delen av gården bygger vi ett mindre hus med 14 studentbostäder.

Vallgossens historia

Läs mer om huset och dess historia

Bevaka intresseanmälan

Mellan den 22 mars och 2 april är det dags att göra intresseanmälan till Vallgossen. Det gör du på Bostadsförmedlingens webbplats.

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna om studentboende

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande
Kvarteret Söderåsen, studentlägenheter

Söker du bostad?

I våra studentlägenheter kan du bo om du är över 18 år och studerar minst 15 högskolepoäng per termin. Du kan anmäla intresse för våra studentbostäder hos Bostadsförmedlingen så fort du fått ditt antagningsbesked

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga studentlägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia