Kv. Kristinebergshöjden

Kristinebergshöjden är en del i utvecklingen av Nordvästra Kungsholmen och en spännande skärningspunkt mellan stad och park, öppenhet och barriärer, oas och trafikleder. Här bygger vi cirka 137 lägenheter.

Byggnadsvolymen mot huvudgatan Tove Janssons Väg bildar en rygg mot kontorshusen i öster. Den hindrar bullret från Essingeleden att komma in på bostadsgårdarna och ger också en tystare miljö i slottsparken.

Byggnaderna blir 7–8 våningar mot krönet av Tove Janssons Väg. Mot slottet och äppelparken trappas blir de lägre och stannar vid 4 våningar. På ett volymmässigt respektfullt sätt möter de slottet och dess flyglars nätta skala.

Lägenheterna

Vi bygger med hög standard. Lägenheterna är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen och duschrummen har kakel och klinker, spisen har glaskeramikhäll och golven har parkett. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

År 2011 förvärvade Svenska Bostäder Sankt Görans gymnasium på Kungsholmen. Tanken var att bygga om den tidigare skolan till studentlägenheter. Fyra år senare kunde ombyggnaden inledas. Här skulle nu bli 245 studentbostäder, en förskola och kommersiella lokaler. Inflyttning beräknas till 2017.

Läs mer om vår historia