Kristinebergs slottspark

Kristinebergs slottspark är en del i utvecklingen av Nordvästra Kungsholmen och en spännande skärningspunkt mellan stad och park, öppenhet och barriärer, oas och trafikleder. Här bygger vi cirka 137 lägenheter.

Byggnadsvolymen mot huvudgatan Tove Janssons Väg bildar en rygg mot kontorshusen i öster. Den hindrar bullret från Essingeleden att komma in på bostadsgårdarna och ger också en tystare miljö i slottsparken.

Byggnaderna blir 7–8 våningar mot krönet av Tove Janssons Väg. Mot slottet och äppelparken trappas blir de lägre och stannar vid 4 våningar. På ett volymmässigt respektfullt sätt möter de slottet och dess flyglars nätta skala.

Lägenheterna

Vi bygger med hög standard. Lägenheterna är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planering är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen och duschrummen har kakel och klinker, spisen har glaskeramikhäll och golven har parkett. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Planer för området

Planarbete pågår för området, läs mer på Stockholms stads webb

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia