Kv. Björnlandet 1

I Norra Djurgårdsstaden bygger Svenska Bostäder 158 lägenheter med gasklockorna som grannar. Kvarteret består av ett lamellhus som är bågformat och tre punkthus.

Bild på fastigheten

Husen

Lamellhuset är sex våningar högt med en indragen sjunde våning. I svängen byggs en lokal mot det lilla torget.

Punkthusen är åtta våningar höga med en indragen nionde våning. De lägre byggnadsdelarnas tak utformas till terrasser. I det södra punkthuset ut mot nya parken byggs en förskola.

Så beskriver arkitekten kvarteret Björnlandet (pdf). 
Så beskriver landskapsarkitekten gården (pdf).

Lägenheterna

Vi bygger lägenheterna med hög standard. De är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planeringen är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Till exempel har alla lägenheter kakel och klinker i badrum eller duschrum och infällda spotlight i taket samt tvättmaskin och torktumlare. I köket är det spis med glaskeramikhäll, diskmaskin och stenbänksskivor. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Läs mer om lägenheterna och material (pdf)

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Om området

Hjorthagen är den del av Norra Djurgårdsstaden där vi har börjat bygga bostäder. Här förenas den växande storstaden med det som gör Stockholm unikt: närheten till vatten och natur.

Broschyrer

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Förr i tiden var dagens Hjorthagen endast en bergig ö, innan en kunglig jaktmark uppläts på 1500-talet, där en del hjortar och renar placerades ut – därav namnet.

Läs mer om vår historia