Björnlandet

I Norra Djurgårdsstaden bygger Svenska Bostäder cirka 158 lägenheter med gasklockorna som grannar. Kvarteret består av ett lamellhus som är bågformat och tre punkthus.

Husen

Lamellhuset är sex våningar högt med en indragen sjunde våning. I svängen byggs en lokal mot det lilla torget.

Punkthusen är åtta våningar höga med en indragen nionde våning. De lägre byggnadsdelarnas tak utformas till terrasser. I det södra punkthuset ut mot nya parken byggs en förskola.

Så beskriver arkitekten kvarteret Björnlandet (pdf). 
Så beskriver landskapsarkitekten gården (pdf).

Lägenheterna

Vi bygger lägenheterna med hög standard. De är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planeringen är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Till exempel har alla lägenheter kakel och klinker i badrum eller duschrum och infällda spotlight i taket samt tvättmaskin och torktumlare. I köket är det spis med glaskeramikhäll, diskmaskin och stenbänksskivor. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Läs mer om lägenheterna och material (pdf)

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Följ med på en virtuell rundvandring och se hur en lägenhet kommer att se ut. Med hjälp av musen eller pekskärmen förflyttar du dig genom de olika rummen. Välj rum i menyn.

Om området

Hjorthagen är den del av Norra Djurgårdsstaden där vi har börjat bygga bostäder. Här förenas den växande storstaden med det som gör Stockholm unikt: närheten till vatten och natur.

Broschyrer

Läs även mer på Norra Djurgårdsstadens webbplats

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia