Hjorthagen

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Hjorthagen i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder. I ett av Stockholms bästa lägen byggs det 10 000 nya bostäder och vi har två kvarter i området.

Utvecklingen sker till stor del på områden som tidigare använts för gasproduktion och andra industriverksamheter. Norra Djurgårdsstaden är ett av Stockholms mest miljöprofilerade områden och beräknas vara färdigt omkring 2030. Då kommer området att rymma 12 000 nya bostäder och 35 000 arbetsplatser.

Lägesbeskrivning

Läge

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Hjorthagen i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder och är en del av stadsdelarna Hjorthagen och Gärdet.

Kommunikationer

Till Norra Djurgårdsstaden kommer du med tunnelbanans röda linje. Närmsta stationer är Ropsten och Hjorthagen. Härifrån går det buss till området.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

Norra Djurgårdsstaden ligger alldeles bredvid grönområdena Norra Djurgården, Ugglebacken och Lill-Jansskogen och till Husarviken. Här finns möjlighet till friluftsaktiviteter och vattensporter. I närheten finns också Stockholms Stadion, en hästsportanläggning och Kungliga Tennishallen.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Förr i tiden var dagens Hjorthagen endast en bergig ö, innan en kunglig jaktmark uppläts på 1500-talet, där en del hjortar och renar placerades ut – därav namnet.

Läs mer om vår historia