Hjorthagen

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Hjorthagen i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder. I ett av Stockholms bästa lägen byggs det 10 000 nya bostäder och vi har två kvarter i området.

Utvecklingen sker till stor del på områden som tidigare använts för gasproduktion och andra industriverksamheter. Norra Djurgårdsstaden är ett av Stockholms mest miljöprofilerade områden och beräknas vara färdigt omkring 2030. Då kommer området att rymma 12 000 nya bostäder och 35 000 arbetsplatser.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

  • Fastighetsbeteckning Intresseanmälan
  • Björnlandet
    2017-02-27 – 2017-03-08

Lägesbeskrivning

Läge

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Hjorthagen i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder och är en del av stadsdelarna Hjorthagen och Gärdet.

Kommunikationer

Till Norra Djurgårdsstaden kommer du med tunnelbanans röda linje. Närmsta stationer är Ropsten och Hjorthagen. Härifrån går det buss till området.

På sl.se hittar du mer information om och tidtabeller för tunnelbana och bussar i Innerstaden.

Sport & Fritid

Norra Djurgårdsstaden ligger alldeles bredvid grönområdena Norra Djurgården, Ugglebacken och Lill-Jansskogen och till Husarviken. Här finns möjlighet till friluftsaktiviteter och vattensporter. I närheten finns också Stockholms Stadion, en hästsportanläggning och Kungliga Tennishallen.

Det finns många bra cykelvägar i och runt staden. På Stockholm stads sida "Service för dig som cyklar" hittar du all information om stadens cykelmöjligheter. 

På Stockholms stads webbplats sida "Hitta och jämför service" kan du läsa mer om vad som finns i området.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia