Innerstaden

Stockholms innerstad är tätbebyggd och består nästan uteslutande av flerbostadshus. Det är stor spridning på våra fastigheter i innerstaden, både geografiskt och när det gäller byggår. Vårt äldsta hus är byggt under 1600-talet och våra senaste, Björnlandet och Vallgossen, byggs färdigt under 2017.

Eftersom innerstaden består av holmar har du alltid nära till vattnet. Här finns många fina promenadstråk och cykelvägar. I staden finns också många trevliga parker med olika karaktär. Ett populärt utflyktsmål är Djurgården, som förutom lugn och grönska även lockar med restauranger, museer, Skansen och Gröna Lund.

I innerstaden finns något för alla. Utbudet av shopping, nöjen och restauranger är precis så bra som man kan förvänta sig av en storstad. Det gäller även möjligheterna till motion och andra fritidsaktiviteter.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Vår historia

Svenska Bostäder grundades 1944 och har varit med och byggt det moderna Stockholm.

Vi är ett av de största bostadsbolagen i Sverige och har sedan 1944 byggt över 50 000 lägenheter i Stockholm och några av grannkommunerna. Som mest över flera tusen lägenheter per år.

Följ med på vår historia där vi berättar i olika nedslag om händelser som skett och hur vi påverkat Stockholms utveckling.

Läs mer om vår historia