Innerstaden

Stockholms innerstad är tätbebyggd och består nästan uteslutande av flerbostadshus. Det är stor spridning på våra fastigheter i innerstaden, både geografiskt och när det gäller byggår. Vårt äldsta hus är byggt under 1600-talet och våra senaste, Björnlandet och Vallgossen, byggs färdigt under 2017.

Eftersom innerstaden består av holmar har du alltid nära till vattnet. Här finns många fina promenadstråk och cykelvägar. I staden finns också många trevliga parker med olika karaktär. Ett populärt utflyktsmål är Djurgården, som förutom lugn och grönska även lockar med restauranger, museer, Skansen och Gröna Lund.

I innerstaden finns något för alla. Utbudet av shopping, nöjen och restauranger är precis så bra som man kan förvänta sig av en storstad. Det gäller även möjligheterna till motion och andra fritidsaktiviteter.

Här hittar du de bostäder som vi håller på att bygga för tillfället. Drygt sex månader före planerad inflyttning kan du anmäla ditt intresse för lägenheterna hos Bostadsförmedlingen.

Här hittar du projekt där vi har fått markanvisningar eller redan har mark och där planprocess pågår. Projekten har kommit olika långt, allt från att det är en ny markanvisning till att förberedelse för byggstart pågår. Normalt tar det 3-4 år från att de första skisserna tagits fram tills de första hyresgästerna kan flytta in.

Frågor & svar

KATEGORIER: 65+ Boende

KATEGORIER: Bostad

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Innerstadens historia

Stockholms innerstad är idag den centrala delen av Stockholms kommun. Här finns sedan lång tid tillbaka huvuddelen av Sveriges parlamentariska och politiska institutioner samt mycket av landets finans- och bankindustri. Det var även i innerstaden som Svenska Bostäder hade sitt första kontor på Kungsgatan, fram till 1955 då det omlokaliserades till då nybyggda lokaler i Vällingby. Det dröjde sedan till 1962 innan Svenska Bostäders första fastigheter förvärvades i innerstaden. 

Läs mer om innerstaden