Branden i Grimsta

7 januari 2016 16:28

En kraftig brandexplosion bröt ut i natt i en av våra fastigheter i Grimsta i Vällingby som vi informerat om tidigare. Vi känner starkt med de som drabbats och påverkats av händelsen och gör i allt vi kan inom ramen för vårt uppdrag som hyresvärd. Vi har personal på plats som samarbetar med räddningstjänst, försäkringsbolag, polis och socialjour.

Delar av området är fortfarande avspärrat och polisen fortsätter sin tekniska undersökning av orsakerna till branden. Vi har ännu ingen uppfattning om när avspärrningarna kan hävas. Skadorna på vissa delar av fastigheten är omfattande och kommer att behöva renoveras. Under dagen har de delar av fastigheten som är oskadda återfått vatten och el. Värmen är också åter i funktion. Glasmästaren har även varit på plats. Dock kan vissa störningar förekomma. 

Hyresgästerna i fastigheten hålls underrättade kontinuerligt och är välkomna att ringa Svenska Bostäder. Under helger och kvällar när Svenska Bostäders kundcenter är stängt finns det möjlighet att ringa vår fastighetsjour vid frågor på telefonnummer: 08-662 70 00. 

Stadsdelen har också öppnat Grimstahörnan över helgen fram till 20.00 på kvällarna för de som är i behov av att prata. Grimstahörnan ligger på Grimstagatan 89. 

Tyck till om sidan