Videomöten, hyresgästundersökning och årets utdelning

28 april 2020 12:53

Stefan Sandberg började som vd på Svenska Bostäder den 11 mars. Det har varit en intensiv första tid i den nya rollen med tanke på coronapandemin. Och situationen påverkar även årets utdelning av kundenkäten.

Vi har ställt några frågor till Stefan om hur han ser på den första tiden i den nya rollen, varför det är viktigt att du som får enkäten fyller i den och hur årets utdelning kommer gå till.

Det har varit en speciell första period i din nya roll. Hur skulle du vilja sammanfatta den första tiden som vd på Svenska Bostäder?

Videomöten, videomöten, och åter videomöten, samt en hel del telefonsamtal. En något annorlunda introduktion till ett nytt jobb, men det har gått bra. Mitt jobb har nästan uteslutande handlat om att hantera corona-konsekvenserna för vår verksamhet. Dels att borga för att Svenska Bostäders medarbetare har rätt förutsättningar att utföra sina jobb och att vi kan upprätthålla en god arbetsmiljö. Dels att säkerställa att vi fortfarande kan ta hand om de förfrågningar alla som bor eller hyr av oss har, och att alla har det så bra som möjligt där de bor eller hyr. Dels att se till att vi bidrar till att minska den allmänna smittspridningen i samhället.

Nu är det snart dags för den årliga utdelningen av kundenkäten. Varför är det viktigt att så många som möjligt fyller i undersökningen?

Vi vill såklart ändå veta om de som bor hos oss tycker att vi är dötrista, långtråkiga, eller alldeles… alldeles underbara. Eller framförallt vad de tycker att vi är bra på, vad vi kan bli bättre på, eller om man saknar något. Ju mer inspel vi kan få, desto bättre kan vi bli, och blir vi bättre så blir det bättre för våra hyresgäster, och så vidare. Jag vill helt enkelt få en bra fingervisning på om hur de som bor hos oss uppfattar vårt arbete och om de tycker vi jobbar med rätt saker.

I år blir det en lite speciell utdelning. Kan du säga något om det?

I normala fall går alla som arbetar på Svenska Bostäder samman för att dela ut enkäten och får därmed en chans att samtala med våra hyresgäster. På grund av corona-pandemin måste vi tyvärr skicka ut enkäten i år men hoppas ändå att många svarar. Enkäten kommer dels via mejl och dels fysiskt i brevlådan.

Enkäten skickas ut till en tredjedel av alla våra hyresgäster och landar i din brevlåda under maj månad. Du får enkäten via mejl i slutet av april och i brevlådan i början på maj. Ta chansen att tycka till om ditt boende!