Stockholms allmännytta satsar på sommaraktiviteter för barn och ungdomar

21 mars 2019 14:00

De allmännyttiga bostadsbolagen i Stockholm vill bidra till en meningsfull sommar för barn och ungdomar i Stockholm. Därför satsar Svenska Bostäder, Stockholmshem, Familjebostäder och Stadsholmen på sommaraktiviteter för de barn och ungdomar som bor hos något av bolagen.

- Vi vill ge barn och ungdomar som bor hos oss en rolig och spännande sommar. Därför samarbetar vi med en mängd föreningar runt om i Stockholm för att kunna bidra till en meningsfull sommar - oavsett om det är fotboll, konst eller digitalt skapande som lockar, säger Sara Wallin som är hållbarhetschef på Svenska Bostäder.

Sommarens utbud är varierat och det finns många olika aktiviteter att välja på. Erbjudandet riktar sig till barn och ungdomar mellan 4 och 18 år som bor hos något av bolagen. Besök sommaraktiviteter.se för att läsa mer.

Fakta
Familjebostäder och Svenska Bostäder har samarbetat med att erbjuda sommaraktiviteter för barn och ungdomar sedan 2016. 2018 gick Stadsholmen med i samarbetet och från och med 2019 är även Stockholmshem med.

Allmännyttan har ett ansvar som sträcker sig utanför tak och väggar. Vi utvecklar trygga och bra miljöer, både för vuxna och barn. För oss är det viktigt att de barn och ungdomar som är hemma på sitt sommarlov kan aktivera sig och få en meningsfull sommar. Därför samarbetar vi i allmännyttan med flera föreningar som arrangerar olika typer av sommaraktiviteter i våra områden.

Tyck till om sidan