Stefan Sandberg ny VD för Svenska Bostäder

19 september 2019 13:00

Stefan Sandberg blir ny VD för det kommunägda bostadsbolaget Svenska Bostäder och dess dotterbolag Stadsholmen. Han efterträder Pelle Björklund som gick i pension under september. Stefan Sandberg tillträder sin nya tjänst i mars 2020.

Stefan Sandberg, ny VD på Svenska Bostäder och Stadsholmen
Stefan Sandberg, ny VD på Svenska Bostäder och Stadsholmen
Fotograf: Uppsalahem
- Jag är väldigt glad över möjligheten att få jobba på Svenska Bostäder. Det är ett bolag som jag under lång tid följt noga, med fina värderingar och hög kompetens, säger Stefan Sandberg.

Stefan Sandberg kommer närmast från en tjänst som VD för det kommunala bostadsbolaget Uppsalahem AB. Stefan har en bred erfarenhet av bostäder, bygg och fastigheter från bland annat Skanska och BoKlok samt PWC och NCC. Stefan är civilingenjör (Väg och vatten från KTH).

- Stefan Sandberg är varmt välkommen till Stockholms stad. Svenska Bostäder är inne i en spännande utvecklingsfas med affärsmässighet, digitalisering och hållbarhet i fokus. Stefan Sandberg kommer att tillföra mycket till Svenska Bostäder med sin gedigna kompetens och erfarenhet från både privat och offentlig sektor, säger Joakim Larsson (M), styrelseordförande i Svenska Bostäder.

Svenska Bostäder grundades 1944 och ägs av Stockholms stad. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har i 75 år haft en aktiv roll i byggandet av Stockholm. Svenska Bostäder har cirka 26 000 lägenheter och 300 anställda. Dotterbolaget Stadsholmen förvaltar 279 fastigheter, 1 633 bostadslägenheter och 864 lokaler.