Sök praktikplats hos oss

30 september 2020 16:27

Varje år tar vi emot praktikanter. Tarah Mikhael praktiserar som fastighetsingenjör.

Tarah Mikhael, fastighetsingenjör, på en av Svenska Bostäders byggarbetsplatser i Stockholm

 

Någon som vet hur det är att göra praktik hos Svenska Bostäder är Tarah Mikhael. Under sina studier till fastighetsingenjör blev hon intresserad av att jobba med bostäder och då särskilt allmännyttan. Det hade hon i tankarna när det var dags att söka praktikplats.

- Självklart ska det då vara Svenska Bostäder, säger hon.

Ett val hon inte ångrat.

- Jag trivs jättebra, mer än förväntat. Jättetrevliga arbetskollegor med väldigt hög kompetens inom branschen. Känner mig väldigt trygg och får hjälp med saker som är oklara.

Vad får man göra under praktiken

Det Tarah får göra som fastighetsingenjör är bland annat att skriva protokoll under byggmöten, kommunicera med bovärdar gällande fastighetsskötsel, vara med på ingenjörsmöten där man diskuterar större projekt och ekonomi och skriva brandlarmsammanställningar för brandavtal.

Drömjobbet är att vara med och projektera och skapa en optimal miljö för hyresgäster där trygghet är i fokus.

- Jag brinner för teknik, säger Tarah.  Och som fastighetsingenjör får jag kombinera det tekniska med förvaltningsfrågor där vi tillsammans skapar  trygghet för alla boende.

Våren 2020 tar vi emot nya praktikanter

Tarah gör sin praktik på distrikt Innerstaden som har sitt kontor på Södermalm. Till våren tar vi emot ytterligare fyra personer som utbildar sig till förvaltare eller fastighetsingenjör.

Sök praktik

Ibland kan vi även erbjuda praktik inom andra områden och det går alltid bra att höra av sig till oss på Svenska Bostäder. Vi vet hur svårt det kan vara att få en praktikplats och hur värdefullt det är att få den där foten in genom dörren.