Nu kan du anmäla intresse för garageplats

30 juni 2020 13:11

Från och med idag går det att anmäla intresse för garageplats via e-tjänsten Hyr bilplats. Parkeringsplatserna väntar vi med till efter sommaren så håll utkik på Mina sidor i början av augusti.

Efter bytet av fastighetssystem i början av mars pausade vi möjligheten att hyra bilplats på Mina sidor. Många har tålmodigt väntat på att uthyrningen av bilplatser ska komma igång igen. Tack för det! 

För en e-tjänst som Hyr bilplats är det mycket som måste stämma då hela flödet är automatiserat. Nu är vi nöjda och för dig som hyresgäst innebär den nya tjänsten att det går både snabbare och smidigare att hyra bilplats av Svenska Bostäder.

 – Vi är glada över att kunna släppa några av våra lediga garageplatser redan innan semestern! Instruktioner om hur du går tillväga får du längs vägen. En spännande nyhet är att man nu signerar kontrakt för bilplats med BankID och det signerade avtalet hittar du sedan på Mina sidor, säger Carina Aronsson, som till vardags jobbar som boförmedlare i distrikt Innerstaden.

Går det fortfarande att prenumerera på lediga bilplatser?

– Det är många som använt prenumerationstjänsten i vårt gamla system. Den är åter på plats nu men du behöver aktivera tjänsten på nytt.

På sidan Bilplatser hittar du svar på de vanligaste frågorna som vi får in gällande Hyr bilplats.

Logga in på Mina sidor