Information med anledning av coronaviruset covid-19

16 juli 2020 06:00

Informationen på den här sidan uppdateras löpande.

Svenska Bostäder följer tillsammans med Stockholms stad noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset. Vi kommer uppdatera informationen på den här sidan när situationen förändras.

Våra kontor

Receptionerna har öppet på morgonen för nyckelhantering. Är du fullt frisk är du välkommen att besöka oss om ditt ärende är akut, du hittar aktuella öppettider på Kontakt-sidan. Du kan även mejla till info@svenskabostader.se, där kan du även bifoga bilder eller dokument.

Hembesök

Vi har just nu begränsad möjlighet att utföra reparationer och andra hembesök. Vänligen avvakta med din felanmälan om ditt ärende inte är brådskande.

För att minska risken för smittspridning ber vi dig att inte boka in hembesök om du eller någon i ditt hushåll inte är fullt friska. Blir du eller någon i ditt hushåll sjuk och har ett hembesök inbokat ber vi dig kontakta Kundcenter på 0771-318 318 för att boka om tiden.

Se upp för bedragare

Det har förekommit fall där bedragare utgett sig för att vara Svenska Bostäder och begärt hyresgästers kontokort för att gå och handla. Svenska Bostäder kommer aldrig att be om ditt kontokort. Om du får en sådan lapp i brevlådan bör du göra en polisanmälan.

För mer information

Har du frågor om coronaviruset  kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Frågor och svar

Måste jag hålla lägenhetsvisning?

Stäm av med boförmedlaren på distriktet så löser vi det med hjälp av planritning och eventuella foton.

Har Svenska Bostäders personal skyddsutrustning?

Nej, de som är friska jobbar som vanligt. Därför är det extra viktigt att du avbokar besök om du eller någon i familjen själv inte är fullt frisk.

Städar ni ledstänger och handtag extra nu?

Med hänsyn till att städarna inte är där varje dag rekommenderar vi att du sköter handhygienen extra noga om du varit i kontakt med allmänna ytor som till exempel handledare och dörrhandtag.