Håll ditt Husby rent

3 juli 2019 13:47

Den 28 juni anordnade vi Håll ditt Husby rent för tredje året i rad tillsammans med våra hyresgäster för att städa upp i området. Aktiviteten är en del av vårt arbete inom ramen för social hållbarhet som syftar till att skapa gemenskap och trivsel för de boende i området.

Cirka 250 personer i alla åldrar deltog i städningen och delades in i grupper tillsammans med våra bovärdar för att tävla om vilka som kunde samla in mest skräp. Aktiviteten skapade ett högt engagemang och alla som deltog bidrog till att göra dagen lyckad på flera sätt, inte bara genom att samla in skräp utan även genom att skapa en trevlig stämning vilket i förlängningen bidrar till ökad trygghet.

”Det är glädjande att se fler och fler som deltar i Håll ditt Husby rent. Första året vi startade minns jag ett tvillingpar som låg i vagnen. I år var de med och städade, vilket är fascinerande. Det visar att man trivs och att man vill vara med och bidra till ett hållbart samhälle.”
Nurcan Gültekin, samordnare för social hållbarhet, Svenska Bostäder

Utöver städningen sattes en klättervägg upp i Husby Centrum för barnen som var med. Dagen avslutades med en gemensam grillning och prisutdelning till de grupper som samlat in mest skräp.

Stort tack till alla hyresgäster som deltog i Håll ditt Husby rent och fyllde centrum med liv och rörelse!