En sommardag i Järva

1 juli 2020 16:44

Sedan flera år tillbaka har Svenska Bostäder tillsammans med systerbolagen gemensamt erbjudit en mängd sommaraktiviteter för alla barn och ungdomar som bor hos oss och så även i sommar.

När bostadsbolagen Svenska Bostäder, Familjebostäder, Stockholmshem och Stadsholmen gemensamt satsar på sommaraktiviteter innebär att vi når väldigt många barn och ungdomar i staden. Tillsammans förvaltar vi cirka 72 000 lägenheter. 

I utbudet för sommaren 2020 finns det en massa roligt att välja på, allt från fotboll och basket till konst- och teaterkollon. En del är gratis, en del har ett rabatterat pris för våra hyresgästers barn och unga. Aktiviteterna passar barn och ungdomar mellan 4 och 18 år. 

På besök i Järva

I år bestämde vi oss för att gemensamt besöka våra samarbetsparters och delar här med oss av vårt besök till Järva den 24 juni.

 – Vi vill bidra till att barn och ungdomar får en rolig och spännande sommar på hemmaplan och det var mycket roligt att se alla glada barn och engagerade ledare. Jag kommer att fortsätta besöka så många som möjligt att våra samarbetsföreningar och sommarlovsaktiviteter, hälsar vår hållbarhetssamordnare Sofia Jakobsson Sandin.

Spånga/Tensta 4H

De erbjuder dagkollo med djurinriktning. När vi var där vilade djuren och barnen skapade jättefina käpphästar som de sedan hade aktiviteter med, innan det var dags att ta hand om djuren igen.

Tensta konsthall

Här träffade vi Makda som visade oss den fina utställningen inspirerad av Michael Rakowitz: The Invisible Enemy Should Not Exist. De erbjuder konstveranda med olika kreativa och skapandeverksamheter för barn mellan 8 och 14 år samt ett designkollo.

Järvabadet

På det nyöppnade Järvabadet var det kö när vi skulle in och de populära simskolorna är fullbelagda hela sommaren. Vi fick se ett smakprov på de simskolor som är igång och barnfamiljerna som var där njöt av det fina vädret. 

Vasalund

Vi besökte spontanfotbollen i Spångahallen. Här var det två föreningar som samarbetade och hade fotbollsmatcher tillsammans med ett 30-tal barn och unga. Här träffade vi också några av Stockholms stads sommarjobbare.

Husby Art Camp

Sista stoppet för dagen blev ett besök hos Husby art camp. Den här dagen var det fokus på cement-skapelser. De erbjuder skapande verksamhet med drop-in för barn från 9 år och uppåt.

Läs mer på:

sommaraktiviteter.se