Dina Majid är Årets Unga Företagare i Stockholm

24 juli 2020 12:11

För sju år sedan bestämde sig nyexaminerade Dina Majid tillsammans med lillebror Sermed att göra skillnad för området de växt upp i och öppna upp en egen tandläkarmottagning i Husby. I år blev de utnämnda till Årets Unga Företagare i Stockholm och vi på Svenska Bostäder vill gratulera till utmärkelsen.

Dina möttes av en del skeptiker när hon bestämde sig för att öppna upp en egen tandläkarmottagning direkt efter examen från KI. Att öppna upp en mottagning i Husby var en utmaning, men det såg Dina snarare som en möjlighet till alternativa lösningar och en chans att ge människor tillgång till bra tandvård oavsett postnummer. År 2014 öppnades den första kliniken i en av Svenska Bostäders lokaler i Husby.

– Det är fantastiskt roligt att få den här utmärkelsen och det blir som ett kvitto att vi kämpar för rätt sak. När vi bestämde oss för att göra detta ville vi öppna mottagningen där vi ansåg att vi behövdes mest. Samhällsansvaret är en hjärtefråga för oss och att Svenska Bostäder gör mycket insatser bortom hyresvärdsrollen i Husby uppskattar vi mycket. Vi vill visa att det går att lyckas här så det här priset är för alla som bor i Husby, säger Dina.

Idag är deras verksamhet i full fart och Tandcentralen finns idag beläget i både Husby och Tensta. Intresset för mottagningen har växt sig stort och idag har de patienter runt om i Stockholm och besök från utlandet. Deras framtidsvisioner inkluderar innovativa lösningar och internationella planer, samt fortsatt arbete med initiativ för att stärka Husby genom att ”göra mer än bara laga tänder”.

Stort grattis till Dina och Sermed från oss på Svenska Bostäder!