Brandinstruktörer dämpar oro

2 juni 2020 13:39

Information är det bästa sättet att förebygga bränder. Därför har Storstockholms brandförsvar särskilt anställda brandinstruktörer som utbildar skolelever i brandskydd och är på plats för att dämpa oro då en brand uppstått.

– Vi ska vara en länk mellan allmänheten och brandförsvaret, berättar Daniel som under måndagen arbetade med att tala med oroliga hyresgäster, skolbarn, föräldrar och andra i närheten av en nedbrunnen skola i Bredäng.

Skolan började brinna natten mot måndagen och på morgonen var fyra av totalt åtta brandinspektörer på plats. Fadime, Mahdi, Daniel och Maher tillhör egentligen brandförsvaret i Kista men var idag utlånade till Bredäng.

Brandinstruktörernas arbete stöds av Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem och samarbetet har pågått sedan 2009. Initiativet togs efter en tragisk brand i Rinkeby där sju människor omkom.

– Förutom att instruktörerna informerar om brandskydd för elever i årskurs fem och åtta samt i SFI-klasser så är de också på plats vid ungdomsfestivaler i Stockholm och på Svenska Bostäders Trygghetsdagar, berättar Bo Strömvall, säkerhetschef på Svenska Bostäder.