158 nya hyresrätter på Södermalm

4 april 2019 12:00

Efter sommaren påbörjad byggnationen av 158 hyresrätter i kvarteret Plankan. Befintligt byggnad får två våningar till med 66 lägenheter. På gården byggs ett runt hus med sammanlagt 92 lägenheter, varav 50 studentlägenheter.

Arktiektskiss kvarteret Plankan

- Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med vår entreprenör Serneke skapa ett tillskott på 158 lägenheter i ett centralt och mycket attraktivt läge. Det är alltid en utmaning att genomföra ett så här stort projekt i tätbebyggelse. Men vi kommer lägga fullt fokus på transparens gentemot närboende och löpande kommunikation gällande alla arbetsmoment under projektets gång, säger Allan Leveau, nybyggnadschef.

Hela gården kommer att schaktas ut eftersom ett nytt tätskikt måste läggas för att skydda garaget som är under gården. Det är ett spännande projekt med en komplicerad grundläggning med stålpelare som huset ska stå på. Pelarna ska ned genom garaget som är i två våningar och under kvarteret går dessutom tunnelbanan

– Det här är ett väldigt spännande och avancerat projekt som vi är mycket glada att få utföra. Vi ser fram emot att fortsätta vårt långa samarbete med Svenska Bostäder och tillsammans med dem leverera välbehövliga bostäder mitt i centrala Stockholm, säger Göran Viklund, arbetschef på Serneke Bygg.

Under perioden april - augusti sker planering och byggnationen påbörjas efter sommaren. Projektet beräknas stå klart under våren 2022.

Kvarteret Plankan ligger mellan gatorna Hornsgatan, Varvsgatan, Lundagatan och Kristinehovsgatan.