SNABBA HUS för unga vuxna

Västerort / Råcksta

I Råcksta bygger Svenska Bostäder 247 lägenheter enligt konceptet Snabba hus. Vi bygger fyra hus mellan Råckstavägen och Björketorpsvägen. Lägenheterna är för unga vuxna i åldern 18-30 år. Intesseanmälan till de sista 123 lägenheterna kan göras mellan den 20 - 27 augusti.

Rum 1 rum och kök
Storlek 33
Antal 247
Byggstart juni 2018
Inflyttning november - december 2019

Små lägenheter för unga vuxna

Alla lägenheter är på 33 kvm och har ett stort badrum med plats för tvättmaskin. Lägenheternas kök har en i öppen planlösning med vardagsrum och en sovalkov. Bostäderna ska ha samma höga standard som ett ”vanligt” boende, med höga miljökrav till exempel när det gäller materialval. Läs mer om lägenheterna i bifogat dokument.

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Antal lägenheter och hyra

 

Antal Yta (kvm) Preliminär hyra kr/mån
1 rum och kök 247 33 5 350

SNABBA HUS – flyttbara lägenhetsmoduler

Svenska Bostäder och organisationen jagvillhabostad.nu har utvecklat ett koncept, SNABBA HUS, för flyttbara lägenhetsmoduler. SNABBA HUS innebär att vi bygger flyttbara hyresrätter på ”väntande tomter”, det vill säga tomter som väntar på detaljplanering eller av annan anledning inte används. Ett tidsbegränsat bygglov gäller som längst i femton år och när bygglovet löper ut kan man flytta de mobila bostäderna till nästa planerade tomt. SNABBA HUS-modulerna går att flytta ett par gånger under sin livstid, men målet är förstås att de en dag kan stå kvar permanent.

Bostäderna ska ha samma höga standard som ”vanligt” boende, med höga miljökrav till exempel när det gäller materialval och som ger ett bra boende i en trygg och trivsam omgivning för unga vuxna i Stockholm.

Reglerna för SNABBA HUS

Lägenheterna i Snabba hus hyrs ut till unga vuxna mellan 18 och 30 år. Hyrestiden för lägenheterna är begränsad upp till fyra år och med 3 månaders uppsägningstid. Vid tecknande av kontraktet avsäger du dig besittningsskyddet. Då lägenheten är reserverad för unga vuxna med begränsad kontraktstid innebär det att du inte har rätt att byta eller överlåta lägenheten. Du ersätts inte med annat kontrakt efter att hyrestiden tagit slut.

Stå kvar i bostadskön så behåller du din kötid hos Bostadsförmedlingen om du tackar ja till en lägenhet i Snabba hus. Naturligtvis blir kötiden även längre under den tid du bor i Snabba hus.

Bilder

SNABBA HUS entre
SNABBA HUS Fasadvy
SNABBA HUS Fasader
SNABBA HUS Fasader
Ladda ner

Karta

Laddar...

Dokument

Läs mer om lägenheterna och allmänna utrymmen i SNABBA HUS Infoblad. Se gårdsplaneringen i Situationsplan. Se höjdskillnader till omgivining i Råcksta sektion.