SNABBA HUS Bergslagsvägen

Västerort

I Norra Ängby bygger Svenska Bostäder 134 lägenheter enligt konceptet Snabba hus. Lägenheterna är för unga vuxna i åldern 18-30 år. Vi bygger tre hus längst med Bergslagsvägen. 

Rum 1 rum och kök
Storlek 33
Antal 134
Byggstart 2019
Inflyttning mars 2021

Små lägenheter för unga vuxna

Alla lägenheter är på 33 kvm och har ett stort badrum med plats för tvättmaskin. Lägenheternas kök har en i öppen planlösning med vardagsrum och en sovalkov. Bostäderna ska ha samma höga standard som ett vanligt boende. 

Se film med lägenheten

 

Fibernät, SB Bredband, installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Antal lägenheter och hyra

 

Antal Yta (kvm) Preliminär hyra kr/mån
1 rum och kök 134 33 5 980

SNABBA HUS – flyttbara lägenhetsmoduler

Svenska Bostäder och organisationen jagvillhabostad.nu har utvecklat ett koncept, SNABBA HUS, för flyttbara lägenhetsmoduler. SNABBA HUS innebär att vi bygger flyttbara hyresrätter på ”väntande tomter”, det vill säga tomter som väntar på detaljplanering eller av annan anledning inte används. Ett tidsbegränsat bygglov gäller som längst i femton år och när bygglovet löper ut kan man flytta de mobila bostäderna till nästa planerade tomt. SNABBA HUS-modulerna går att flytta ett par gånger under sin livstid, men målet är förstås att de en dag kan stå kvar permanent.

Bostäderna ska ha samma höga standard som ”vanligt” boende, med höga miljökrav till exempel när det gäller materialval och som ger ett bra boende i en trygg och trivsam omgivning för unga vuxna i Stockholm.

Reglerna för SNABBA HUS

Lägenheterna i Snabba hus hyrs ut till unga vuxna mellan 18 och 30 år. Hyrestiden för lägenheterna är begränsad upp till fyra år och med 3 månaders uppsägningstid. Vid tecknande av kontraktet avsäger du dig besittningsskyddet. Då lägenheten är reserverad för unga vuxna med begränsad kontraktstid innebär det att du inte har rätt att byta eller överlåta lägenheten. Du ersätts inte med annat kontrakt efter att hyrestiden tagit slut.

Stå kvar i bostadskön så behåller du din kötid hos Bostadsförmedlingen om du tackar ja till en lägenhet i Snabba hus. Naturligtvis blir kötiden även längre under den tid du bor i Snabba hus.

Bilder

SNABBA HUS entre
SNABBA HUS Fasadvy
SNABBA HUS Fasader
SNABBA HUS Fasader
Ladda ner

Karta

Laddar...

Dokument

Läs mer om lägenheterna och allmänna utrymmen i SNABBA HUS Infoblad, specifikationen för lägenheterna är samma som i Råcksta.

Kontakt

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Lägenheterna ligger ute på Bostadsförmedlingens sida 12 november - 25 november 2020.

SNABBA HUS är för unga vuxna i åldern 18-30 år, se mer rubriken ovan  "Reglerna för SNABBA HUS"