Studentbostäder

Svenska Bostäder har ett uppdrag att bygga fler studentbostäder. Just nu pågår nyproduktionen av drygt 1000 lägenheter och korridorsrum på campus Albano. Vi har också projekt på sammanlagt drygt 600 lägenheter som ska byggas i Enskededalen, Islandstorget, Årstafältet, Hornstull, Östberga och Hagastaden.

I dag har vi cirka 1200 studentbostäder. De flesta ligger i Stockholms innerstad men vi har även lägenheter i Kista och Hammarby Sjöstad. Storleken varierar men gemensamt är att alla har kök eller pentry samt eget badrum. Alla lägenheter förmedlas genom Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna om studentboende

Våra studentboenden

Gärdet - Rio
I kvarteret Rio på Gärdet har vi 147 studentlägenheter byggda 2006. Lägenheterna är ettor och tvåor med kokvrå eller kök. Här bor du nära grönområden men samtidigt bara ett stenkast från stan.

Hammarby Sjöstad - Forsen
Bor du i Hammarby Sjöstad så bor du också i Stockholms största stadsbyggnadsprojekt. En helt ny stadsdel har vuxit fram och totalt kommer 35 000 människor att bo och arbeta inom området. I kvarteret Forsen har Svenska Bostäder 52 studentlägenheter byggda 2005.

Det finns både en- och tvårummare och samtliga lägenheter har balkong. Flera av tvårummarna har två likvärdiga sovrum, perfekt för två som vill dela lägenhet.

Hammarby Sjöstad - Snickeriet
I kvarteret Snickeriet, Hammarby Sjöstad, har Svenska Bostäder 87 studentlägenheter byggda 2005.

Kista - Ärvingevägen
Centralt i Kista, på Ärvingevägen 14 och 16, har Svenska Bostäder 128 studentlägenheter.

Kungsholmen - Konradsberg
Svenska Bostäders studentlägenheter på Kungsholmen ligger på gamla Lärarhögskolans campusområde Konradsberg.

Här finns sammanlagt 60 lägenheter. 42 bostäder ligger i två ombyggda flyglar från 1870-talet. 18 nybyggda bostäder finns i två längor och fyra små punkthus.

Liljeholmen - Nybohov
På Nybohovsbacken i samma hus som våra hyreslägenheter  har Svenska Bostäder 58 studentlägenheter. De är alla ettor med kokvrå.

Norra Djurgårdsstaden (Hjorthagen) - Söderåsen
I Kvarteret Söderåsen finns det 142 student- och forskarlägenheter i loftgångshus. Mestadels ettor, men även tvåor och treor alla med kök och badrum i lägenheterna. Här bor du nära grönområden men ett stenkast från stan, universitetet och tekniska högskolan.

Södermalm - Rackarbergen
Kvarteret Rackarbergen ligger granne med Södersjukhuset. Här har Svenska Bostäder 59 studentlägenheter.

Vallgossen
Gamla Sankt Görans gymnasium har byggts om till studentbostäder. Byggnaden är kulturhistoriskt värdefull – därför byggde vi om den varsamt. Totalt är  det 246 studentlägenheter framförallt ettor med pentry, men även några tvåor och treor.

Östermalm - Kattrumpstullen 2
Svenska Bostäders studentlägenheter på Östermalm ligger vid Roslagstull. På Roslagstullsbacken 39-43 har Svenska Bostäder 30 studentlägenheter byggda 2001.

Högst upp i huset ligger ljusa etagelägenheter.

Östermalm - Kattrumpstullen 6
Studentlägenheter på Östermalm ligger vid Roslagstull. På Roslagstullsbacken 13A-C har Svenska Bostäder 172 studentlägenheter byggda 2006.