Projektledare

Axel Ekström arbetar som projektledare. Här berättar han om hur det är att jobba som detta, sin bakgrund och hur han upplever Svenska Bostäder som arbetsgivare.

Vem är du och vad har du för roll på Svenska Bostäder?

Jag heter Axel Ekström och arbetar som projektledare på nybyggnadsenheten. Jag har även rollen som processamordnare för processerna Anskaffa mark & utveckla projekt samt Bygga nytt.

Vad gör din roll?

I min roll som projektledare ansvarar jag för projekt som är i detaljplansskedet, i projekterings- och produktionsskedet, för att sen överlämna projektet till förvaltningen. Jag får jobba med projektekonomi, bygg- och installationstekniska frågor, plan- och bygglagen, entreprenadjuridik, tidplaner, uppföljning, kommunikation med mera. Det är en stor variation av arbetsuppgifter.

Vilka egenskaper bör man ha för att passa i rollen?

Att vara nyfiken och vilja lära sig nya saker är egenskaper som behövs. Förutom det behöver man kunna samarbeta, kommunicera och klara av att ha flera bollar i luften samtidigt.

Vilken bakgrund har du?

Jag har en civilingenjörsexamen från KTH inom samhällsbyggnad och började arbeta på Svenska Bostäder efter min examen 2016.

Vad är roligast med ditt jobb?

Möjligheten att påverka stockholmarnas boende! Jag tycker även att jobbet är stimulerande och utvecklande vilket är betydelsefullt för mig.

Vad är det första du gör när du kommer till jobbet på morgonen?

Startar datorn och lägger matlådan i kylen. Sen kollar jag kalendern och min att-göra-lista för att se vad jag ska ta tag i.

Vilken är din största utmaning?

Att hålla ihop helheten i ett projekt är utmanande. Ett projekt består av väldigt många olika delar och krav. Kraven går ibland inte ihop så att få kraven och delarna att fungera tillsammans är utmanande.

Vad tycker du är det bästa med Svenska Bostäder som arbetsgivare?

Att Svenska bostäder har en bra värdegrund och värdesätter sin personal.

Berätta något personligt om dig själv?

Jag spelar innebandy på elitnivå och gillar att träna. Det mesta med en boll är roligt, men slinker även in i gymmet ibland. Jag och min sambo har precis flyttat så blir även lite fix i nya lägenheten.